Granebergskliniken
Privat specialistmottagning i lugn och trivsam miljö

 

Läkare

TILLGÄNGLIGHET - PERSONLIGT BEMÖTANDE - KVALITET

Kiropraktor
Smärtbehandling

 

Besök kiropraktor vid Granebergskliniken

Vid Granebergskliniken arbetar även leg. kiropraktor Sven-Erik Lindström, som annars har sin huvudsakliga verksamhet vid Kiropraktorkliniken i centrala Uppsala. VÅRDAVTAL med Uppsala läns landsting finns avseende kiropraktisk behandling, läs mer om detta under rubriken "Avgifter".

Sven-Erik Lindström är medlem i den största svenska branschorganisationen för kiropraktorer, Kiropraktiska Föreningen i Sverige, samt i Svensk Idrottsmedicinsk Förening och har vårdavtal med Uppsala läns Landsting.

Kiropraktik används för att diagnostisera, behandla och förebygga besvär i kroppens muskel-, skelett- och nervsystem. De flesta ryggbesvär uppkommer i nacken eller i de nedre delarna av ryggen. Dåligt fungerande leder i nacken eller ryggen kan förutom lokal värk och stelhet även orsaka huvudvärk, yrsel samt utstrålande smärta och stickningar i armar eller ben.

Den vanligaste behandlingsmetoden kallas för kiropraktisk justering. Metoden innebär att kiropraktorn, med sina händer, försiktigt för ut leden en liten bit längre än vad man klarar av på egen hand. Sedan separerar kiropraktorn ledytorna genom att ge en impuls i form av ett mjukt, snabbt tryck med händerna. Ofta hörs då ett litet knäpp som många felaktigt tror beror på att skelettdelar rörs mot varandra. Ljudet beror istället på tryckförändringar i ledvätskan. Behandlingen syftar till att återställa ledens normala funktion, och tack vara det kan muskulaturen arbeta bättre och smärtorna minskar eller försvinner. Kiropraktisk justering innebär inte några häftiga eller påtvingade rörelser och är en säker behandlingsmetod när den utförs av en legitimerad kiropraktor.

Dessutom används ibland mobilisering och mjukdelsbehandling. Mobilisering påverkar inte ledens rörelseomfång på samma sätt som manipulation och kan sägas vara en mjukare form av ledseparation. Med mjukdelsbehandling menas behandling av muskler och senor med hjälp av till exempel massage, muskeltöjning eller stretching.

Man kan också få råd om hur man bäst ska använda sin kropp för att motverka besvär i framtiden. Det kan gälla att lära sig en bra sittställning på jobbet eller rätt lyftteknik. Man kan också få ett hemträningsprogram med övningar som stärker eller stretchar de muskelgrupper som man har problem med.

Många publicerade vetenskapliga studier har visat goda resultat av kiropraktisk behandling. Rapporter har även visat att behovet av sjukskrivning kan minska om man får kiropraktisk behandling tack vare den goda effekten.

Läs mer om kiropraktik på Kiropraktorklinikens hemsida.

Sven-Erik Lindström är återförsäljare av TEMPUR tryckavlastande madrasser och sovkuddar. TEMPUR är ett högteknologiskt komfortmaterial som ursprungligen utvecklades av NASA för det amerikanska rymdprogrammet. Tack vare dess unika tryckavlastande egenskaper låter TEMPUR-materialet kroppen vila i en naturlig och avspänd ställning. TEMPUR-madrassen och sovkudden formar sig efter kroppen och ger en känsla av tyngdlöshet.

Läs mer om TEMPUR-produkterna på Kiropraktorklinikens hemsida under rubriken "TEMPUR".

 

 

Tidsbeställning: 018 - 55 14 00 eller 0705 - 69 26 07

Uppge om Du vill komma till Granebergskliniken i Sunnersta eller till Kiropraktorkliniken i centrala Uppsala!

 
 
Hälsoundersökning
Läkarintyg
Gardasil - vaccin mot livmoderhalscancer
Avgifter
Kontakt
Vägbeskrivning
Länkar
Gästbok
Hem
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Telefon 018 - 51 90 51

Tis kl. 09.30 - 11.00

Sidan uppdaterades senast 2011-09-06

© Granebergskliniken 2007